КлиматициКлиматиците са изобретени в началото на 20-ти век и първоначалното им предназначение е било само за охлаждане, а в последствие, с напредване на техническите разработки, започват масово да се използват и за отопление. Оттогава насам възникват множество иновации, процеси по оптимизиране и проектиране на климатици, а целта е една - да се създаде климатична система, предоставяща най-доброто решение за регулиране на температурата, което да е изцяло съобразено с нуждите на потребителя.

 

Какви са основните предимства на днешните климатици?

 

Нисък разход на енергия


Знаете ли, че повечето климатици, които предлагаме отдават 3 пъти повече топлина от количеството погълната енергия, за да функционират? Климатици с енергиен клас А+++ използват едва около 400-500 W за 1 час в помещение с кубатура приблизително 50 куб. м. Дори и климатици от по-нисък клас могат да Ви спестят голяма част от използваната енергия, съответно пари и нерви при плащането на месечните разходи за ток.


Ако през зимата отоплявате две големи помещения от 20-25 кв. м. с климатици, сметката ви за ток за месеца, не би трябвало, да надвишава 100 лв. Изчислението е направено с два климатика с мощност от 12 BTU.

 

Удобство за потребителя


Съвременните климатици предлагат множество екстри, които улесняват използването им. Потребителят може лесно и бързо да регулира въздушната струя и влажността на въздуха в помещението, дистанционно да наглася желаната от него температура и да използва опциите за автоматичен режим. Освен това повечето климатици вече работят безшумно, с елегантен дизайн са и предлагат възможност за пречистване на въздуха в помещението.


Защитни функции


Едно от най-големите предимства на модерните климатици в сравнение с останалите начини за регулиране на топлината в дома и офиса е, че имат високо ниво на защита. Благодарение на това работата на климатика е безопасна и функционира безпроблемно за по-дълго време. 


Климатикът автоматично прекратява работа при спиране на захранващото напрежение, а когато то се възстанови - автоматично се включва в режим на изчакване. По този начин климатиците създават усещане за комфорт и надеждност.

 

Още ли бихте предпочели конвенционалните методи за отопление пред климатиците? Разгледайте продуктите, които предлагаме и изберете най-подходящото решение за Вашия дом или офис!